Föredrag

Nicolas håller gärna föredrag om den svenska militära frivilliginsatsen i Finland under vinter- och fortsättningskriget. Ämne, längd, detaljrikedom, vinkel etc anpassas efter era önskemål. Allt går att lösa; "Svenska frivilligkårens verksamhet 1939–1940 bakom, vid och framför Sallafronten", "Frivilligkompanies undergång på Näset 1944", "F 19 flyger mot fienden", "Ålning medels hasning framför Hangö 1941" eller varför inte "Kavallerister i österled" eller "Ärkebiskpoens pluton krigar för Finland och Gud 1940". Ni bestämmer.


45 minuter känns för kort, så även 60 minuter, även om det funkar. Helst pratar jag (med energi, inlevese och hyggligt presentations-material i bild och ljud) i 90 till 120 minuter, med paus.


Jag har inga problem att berätta om frivilligrörelsen på en övergripande nivå, samtidigt som vi kan djupdyka i enskilda förband eller till och med vandra i en enskild frivilligs spår.


Pris? Jag följer Författarförbundets rekommendationer för arvode. Kamrat- och traditionsföreningar med anknytning till Försvarsmakten samt frivilligorganisationer har större möjlighet att förhandla ned priset än myndigheter och privata företag.


För förfrågningar och offert: nicolas@svenskafrivilliga.com eller 073-022 58 15.


Förderag har hållits för bland annat: